26.03.2017

Winter Book Haul

I know! I know! Am lipsit aproape 3 luni, dar m-am întors. Chiar dacă n-am fost activă pe blog, asta nu înseamnă că nu am citit.
Acum o să vă zic ce cărţi mi-am cumpărat în iarna care a trecut. Nu mi-am luat foarte multe, doar 7 cărţi (două anul trecut prin noiembrie-decembrie şi celelalte prin ianuarie-februarie anul acesta). Si să nu mai stăm mult la taclale și să trecem la treabă. O să vă pun şi sinopsisul cărţilor în cazul în care sunteţi interesaţi de ele. 

Voi ce cărți ați achiziționat în iarna care a trecut?

Editura Trei:
 Sinopsis: Monumente enigmatice apar pe neaşteptate în lume, profeţind o istorie militară a viitorului.

„Una dintre cele mai impresionante realizări science-fiction ale anului" – New York Times

Cumpartă anul trecut prin noiembrie la o reducere de pe Libris.

Editura HergBenet:

Blestemul Zorilor: Continuarea romanului „Copiii întunericului”
Despărțite de încrâncenata luptă a magiei, luptă la care nu și-au dorit să ia parte, reîntâlnirea dintre Nicol și Roxana nu este cea așteptată. Ambele tinere fete intră în mrejele fără scăpare ale propriilor Neamuri, adâncindu-se treptat în fapte care le determină, aparent, să își piardă identitatea. Iar viziunea cea mai întunecată, acea viziune o morții și a crimei de neînchipuit, pare să prindă contur din ce în ce mai puternic. Un contur negru… al destinului neînduplecat. Magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate; un creuzet al coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător și chiar din adâncul propriului suflet. Lupta abia a început, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câștiga supremaţie asupra întregii lumi.

Ultimul Avanpost: Al treilea Război Mondial a luat sfârşit, iar România anului 2046 este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei şi păstrarea aparenţelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învățate pe de rost și accesele de furie ale prinţului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil. Însă viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut. Acţiune, răsturnări neaşteptate de situaţie, intrigi, romance – iţele unei poveşti în care eroina învaţă două adevăruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au întotdeauna consecințe.Va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere în final care este adevărata ei identitate?


Ultimul avanpost. vol. 2: Vânătoarea: Pentru fosta prinţesă Diane, viaţa a luat o întorsătură neaşteptată. Ajunsă la Avanpost şi implicată activ în misiuni aproape imposibile pentru oricine altcineva, dar nu şi pentru Subiecţi, ea află că diferenţele dintre persoanele care conduc grupul de rebeli şi cei din structura despotică a Regatului României par să nu fie atât de mari. Dezamăgită de Eva, liderul E.S.C.U., şi având alături câţiva prieteni devotaţi, Diane este hotărâtă să îşi urmeze propriile obiective: aflarea adevărului despre experimentele genetice la care a fost supusă în copilărie şi răzbunarea faţă de Alex, fostul ei soţ şi unul dintre moştenitorii la tron.

O poveste de dragoste dramatică, intrigi de palat ale unor minți diabolice, decizii radicale: vânătoarea a început! Poate Diane să supraviețuiască celei mai importante încercări, reîntoarcerea la ceea ce părea de mult timp uitat?Ultimul avanpost. vol. 3: Renașterea: Din nou captivă a prințului Alex, Diane este nevoită să supraviețuiască unei lumi în care nu crezuse că se va mai întoarce vreodată. Dar pentru ea trecutul nu înseamnă doar amintiri vechi și dureroase, pierdute în negura uitării, ci chiar substratul clipelor din prezent. Odată cu intenția guvernului dictatorial al Regatului României de a înființa Clinicile Renașterea, experiențele din copilărie ale Dianei revin cu intensitate la suprafață.
Decizii radicale, alianțe aparent imposibil de imaginat, trădări și jocuri de putere: lupta rebelilor din E.S.C.U trebuie să continue cu orice preț.
După cum se vede toate cărţile sunt scrise de Lavinia Călina, o autoare contemporană de la noi. Ea este una dintre autoarele mele preferate. Are un stil foarte frumos de scriere. Te prinde în mrejele ei încă de la prima pagină. 

Toate cărţile au fost cumpărate de pe Elefant la o reducere de 50% la sfârşitul lunii ianuarie.

Editura Leda: Fete strălucitoare: În Chicago, în perioada Marii Crize, Harper Curtis găseşte cheia unei case care îi permite să călătorească în timp. Dar curând descoperă că acest privilegiu are şi un preţ. Trebuie să le ucidă la momentul potrivit pe „fetele strălucitoare”: acele tinere excepţionale, cu un potenţial extraordinar, pe care la caută în călătoriile lui prin timp. Harper le vizitează în diferite perioade ale vieţii lor, marcându-le destinul şi lăsând lângă cadavrele acestora câte un obiect misterios, până când, în 1989, una dintre victime, Kirby Mazrachi, supravieţuieşte şi porneşte în urmărirea lui.

Hotărâtă să-l găsească pe ucigaş pentru a-l da pe mâinile justiţiei, Kirby ajunge să lucreze la Chicago Sun-Times alături de Dan Velasquez, un reporter care s-a ocupat în trecut de cazuri de omucidere. Pas cu pas, această fată strălucitoare se apropie de confruntarea finală şi de imposibilul adevăr…


 Cumpartă de pe Elefant la o reducere de 50% pe la mijlocul lunii decembrie.

Oraşul sufletelor pierdute (vol. 5 din Instrumente Mortale):  Intunericul ameninţă să îi inghită pe vanătorii de umbre. Există vreun preţ prea mare de plătit, chiar și pentru dragoste? 
Când Jace si Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle că magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul ei Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărat să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nici o modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celălalt. In vreme ce Alec, Magnus, Simon si Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni și cu nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă şi ea un joc periculos.
Eşecul ar însemna nu doar pierderea propriei vieţi, ci şi a sufletului lui Jace. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el?
Sau este cu adevărat pierdut?


Cumpartă tot de pe Elefant la o reducere de 50% pe la mijlocul lunii februarie.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

The Enchanted Library Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang